LOSP: Krauzem ir Zemkopības ministram atbilstoša daudzpusīga pieredze lauksaimniecībā

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Zemkopības ministra amata kandidātam, Saeimas deputātam Armandam Krauzem (ZZS) ir zemkopības ministram atbilstoša daudzpusīga pieredze lauksaimniecībā, aģentūrai LETA sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.

Gūtmanis norādīja, ka lauksaimniekiem būtisks ir ministru kandidāts, kurš spēj orientēties lauksaimniecības jautājumos un kuram nav viss jāmācās no jauna. Krauze tāds ir.

Kā lielu plusu Gūtmanis minēja faktu, ka Krauze nepārstāv tikai vieno konkrētu nozari, bet orientējas visās nozarēs, par ko Zemkopības ministram būtu jāatbild.

Vienlaikus viņš atzina, ka Krauzes ilgstošā pieredze lauksaimniecības organizāciju vadībā, kā arī Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, dod cerību, ka viņš ņems vērā kopējo situāciju tautsaimniecībā un uzklausīs dažādus viedokļus.

Lai gan LOSP pārstāvis piebilda, ka viņam ne vienmēr ar Krauzi viedokļi ir sakrituši, viņa ieskatā Krauze ir amatam atbilstošs kandidāts ar gadu garumā uzkrātu pieredzi.

Jau ziņots, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai JV, pieci - ZZS, bet trīs - "Progresīvajiem". Saeimas spīkera amatam ZZS virzīs Saeimas deputātu, kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

Svarīgākais