Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Politika

Levits ticis pie jauna amata [papildināts 12:13]

© Kaspars Krafts/F64

Bijušais Valsts prezidents Egils Levits iecelts par Latvijas īpašo pārstāvi starptautisko tiesību un valstu atbildības jautājumos, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Levits amatā iecelts ar Valsts prezidents Edgara Rinkēviča rīkojumu.

Levits minētajā amatā iecelts Rinkēviča pilnvaru laiku.

Īpašajam pārstāvim starptautisko tiesību un valstu atbildības jautājumos savi pienākumi jāveis saziņā ar Valsts prezidentu.

Tādēļ Latvija nelokāmi atbalsta valstu atbildības mehānisma stiprināšanu un attīstību starptautiskajās tiesībās, it sevišķi "ad hoc" starptautiska tribunāla izveidošanu agresijas nozieguma pret Ukrainu iztiesāšanai, kas aizpildītu robu Starptautiskās Krimināltiesas jurisdikcijā.

Latvijai jābūt cieši iesaistītai starptautisko tiesību attīstības procesā, lai palīdzētu stiprināt noteikumos balstītu starptautisko kārtību un atjaunot starptautisko taisnīgumu,

uzsver Drēģeris.

Īpašā pārstāvja uzdevums ir saziņā ar Valsts prezidentu stiprināt Latvijas pārstāvību un klātbūtni dažādajos formātos, tajā skaitā neformālos, kuros tiek apspriesta un vērtēta starptautisko tiesību attīstība augšminētajos jautājumos.

Levits savus uzdevumus veic bez atlīdzības.