Asociācija: Nākamajai valdībai jāsper skaidri soļi enerģētiskās neatkarības veidošanā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Nākamajai valdībai būtu jāsper skaidri soļi enerģētiskās neatkarības veidošanā, komentējot Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju un valdības krišanu, aģentūrai LETA sacīja asociācijas "Saules enerģija Latvijai" izpilddirektors Gatis Macāns.

Viņš sacīja, ka asociācija pateicas Kariņa vadītajai valdībai par sāktajām darbībām enerģētiskās neatkarības veicināšanā, kā arī par Klimata un enerģētikas ministrijas izveidi. Savukārt no nākamās valdības sagaida skaidrus soļus enerģētiskās neatkarības veidošanā, droša un stabila elektrotīkla funkcionēšanā, kā arī atjaunīgās enerģijas nozīmes stiprināšanā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

JV trešdien, 16.augustā, lems par savu premjerministra amata kandidātu.

Politika

Kultūras ministrijai (KM) 2026.gada sākumā būs jāveic jaunā Dziesmu un deju svētku kolektīvu vadītāju atalgojuma modeļa darbības izvērtējums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja kultūras ministre Agnese Lāce (P).