Neskatoties uz Kariņa paziņojumu par demisiju, notiks MK sēde

© Dmitrijs Suļžics/F64

Neskatoties uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paziņojumu par plānu demisionēt, šodien plkst.12 norisināsies Ministru kabineta sēde.

Sēdes darba kārtībā iekļauti vairāki būtiski jautājumi, tostarp informatīvais ziņojums par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzi un izdevumu pārskatīšanas rezultātiem 2024., 2025. un 2026.gada, kā arī informatīvais ziņojums par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm.

Paredzēts skatīt arī vairākus citus ar valsts budžeta likumprojektu saistītos jautājumus.

Tāpat darba kārtībā iekļauts Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta attīstībai, kas paredz nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei un stiprināt veselības sistēmu, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru. Darba kārtībā iekļauts arī VM informatīvais ziņojums "Digitālās veselības stratēģija līdz 2029.gadam".

Vienlaikus VM aģentūrai LETA pavēstīja, ka slimnīcu tīkla reformu 15.augusta valdības sēdē nav plānots skatīt.

Jau ziņots, ka pēc Kariņa aicinājuma otrdien valdības sēdē paredzēts skatīt tikai tehniskos jautājumus, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Noprotams, ka tādus stratēģiskus jautājumus, kā veselības un izglītības tīkla reformas, varētu skatīt jau jaunā valdība.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu.

Kariņš preses konferencē informēja, ka ceturtdien Valsts prezidentam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Politika

Kultūras ministrijai (KM) 2026.gada sākumā būs jāveic jaunā Dziesmu un deju svētku kolektīvu vadītāju atalgojuma modeļa darbības izvērtējums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja kultūras ministre Agnese Lāce (P).