Latvijas un Igaunijas tieslietu ministri pārrunās atbalstu Ukrainai

© Gints Ivuškāns/F64

Igaunijas tieslietu ministrs Kalle Lānets ieradīsies Latvijā, lai iepazīšanās vizītē tiktos ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (JV) un apmainītos ar pieredzi, kā arī izvērtētu sadarbības iespējas nākotnē un pārrunātu atbalsta sniegšanas iespējas Ukrainai.

Tieslietu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka tikšanās laikā plānotas diskusijas par sadarbības iespējām Eiropas Savienības darba kārtībā esošajos tieslietu jautājumos, spriedumu izpildes jomā, kā arī koordinēta atbalsta sniegšanā Ukrainas tieslietu sistēmai.

Darba vizītes laikā Latvijā Igaunijas tieslietu ministrs kopā ar tieslietu ministri apmeklēs Olaines cietumu, kā arī Olaines cietuma atkarīgo centru.

Pēc izbraukuma vizītes abi ministri tiksies uz diskusiju Tieslietu ministrijā. Tikšanās laikā Lībiņa-Egnere iepazīstinās kolēģi ar Latvijas tieslietu sektora pieredzi digitalizācijas jomā un mākslīgā intelekta ieviešanā.

Politika

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.