Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Politika

"Progresīvie" turpina satiksmes jomā torpedēt bijušos Rīgas domes koalīcijas partnerus

© Gints Ivuškāns/F64

"Progresīvie" turpina satiksmes jomā torpedēt bijušos Rīgas domes koalīcijas partnerus.

Pēc Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, "Progresīvo" pārstāvja Viestura Kleinberga ierosinājuma rīt, 10.augustā, sasaukta Rīgas domes Satiksmes komiteja.

Kleinbergs informē, ka saņēmis vairākas sūdzības no Rīgas iedzīvotājiem par to, ka virkne remontdarbu ielu asfalta atjaunošanā ir apturēta un nenotiek, kā arī ir saņemta informācija, ka viens no galvenajiem Rīgas ielu uzturētājiem - "Ceļu pārvalde" - nespēj nodrošināt pat ikdienas uzturēšanas darbus, jo darbinieki ir atteikušies ierasties darbā.

Kā pauž Kleinbergs, izskanējusi informācija, ka uzņēmumam "Ceļu pārvalde" sākts maksātnespējas process.

Ņemot vērā minētos apstākļus, deputāts lūdzu sasaukt Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, lai Satiksmes departaments sniegtu domes deputātiem skaidrojumu par esošo situāciju un varētu lemt par turpmāko rīcību.

Kleinbergs lūdz uz komitejas sēdi uzaicināt Satiksmes departamenta pārstāvjus un iespēju robežās arī minētā uzņēmuma pārstāvjus.

Plānots, ka komitejas sēdē Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods ziņos par ietekmi uz uzturēšanas darbu izpildi Rīgas pašvaldībā saistībā ar AS "Ceļu pārvalde" tiesiskās aizsardzības procesu.

Ņemot vērā, ka Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV) ir atvaļinājumā, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas komitejas ārkārtas sēdi sasaukusi viņa vietniece, partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētāja Justīne Panteļejeva.

Kā ziņots, nesaskaņas starp Rīgas domes koalīcijas partneriem "Progresīvie" un "Jaunā vienotība" sākās tieši satiksmes jomā, kas ir Pulka un Rīgas vicemēra Viļņa Ķirša (JV) pārraudzībā.

Satiksmes departamenta pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns tika atstādināts no amata pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas, kas gan vēlāk tika nosaukts par anonīmu ziņojumu, un tam sekojošas dienesta pārbaudes. "Progresīvie" pauda, ka pārbaudes laikā konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos.

"Jaunajai vienotībai" un "Progresīvajiem" atšķīrās viedokļi, kam būtu jāizmeklē iespējamie pārkāpumi.

Pēc dienesta pārbaudes beigšanas, Vaivods un Urtāns tika atjaunoti amatos.