Siliņa: Neoficiālās diskusijas par koalīcijas nākotni notiekot attālināti un "neformālā klātienē"

© f64

Labklājības ministre, premjera partijas biedre Evika Siliņa (JV) uzskata, ka Valsts prezidenta noteiktajā termiņā - augusta otrajā pusē - būs skaidrība par Ministru kabineta sastāvu.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Siliņa sacīja, ka no "Apvienotā saraksta" (AS) gaida priekšlikumus Stambulas konvencijas ratificēšanas likumprojektam, kā arī "Jaunā vienotība" (JV) runā ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par dažādām programatiskām tēmām. Sarunas ar šobrīd koalīcijā esošo "Nacionālo apvienību" (NA) Siliņa nepieminēja.

Politiķe izteica prognozi, ka augustā, pēc nākamās Ministru kabineta sēdes, varētu būt skaidrība par turpmāko valdības sastāvu, jo būs jāizšķiras, kurp iet tālāk.

Vaicāta, vai patlaban notiek kādas neoficiālas sarunas par koalīcijas nākotni, Siliņa atbildēja apstiprinoši, skaidrojot, ka ir vajadzīgs arī šāds diskusiju formāts. Neoficiālās diskusijas notiekot attālināti un "neformālā klātienē", lai varētu izrunāt jautājumus par programmām un dažādām niansēm, akcentējot, kādi jautājumi katrai partijai ir vissvarīgākie.

Jautāta, vai viņai ir gana liela pārliecība, ka nākamā gada valsts budžetu veidos pašreizējā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīta valdība, lai vai kāda tā arī būtu, Siliņa atbildēja: "Lai vai kāda tā arī būtu. Redzēsim."

Jau vēstīts, ka pēc Ministru prezidenta Kariņa iniciatīvas īsi pēc Valsts prezidenta vēlēšanām sākās partiju sarunas par valstij būtiskām dažādām tēmām. Premjera mērķis esot izveidot plašāku koalīciju.

Sarunās piedalās JV, ZZS un "Progresīvie". Savukārt AS un NA šīs tikšanās boikotē, jo neatbalsta pašreizējās koalīcijas - JV, AS un NA - paplašināšanu.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs paudis, ka līdz augusta vidum vai otrajai pusei sagaida skaidrību par turpmāko valdības sastāvu. Viņš gan pagaidām neatklāj, kā rīkosies, ja šādas skaidrības noteiktajā laikā nebūs.

Svarīgākais