The Telegraph: Krievijas izlūkdienesti draudējuši “Vāgnera” vadītāju ģimenēm

© Scanpix/Reuters

Pirms Jevgeņija Prigožina lēmuma apturēt viņa vadīto sacelšanos, “Vagner” vadītāju ģimenes saņēma Krievijas specdienestu aģentu draudus, vēsta The Telegraph, atsaucoties uz avotiem Lielbritānijas izlūkdienestos.

Turklāt laikraksta avoti vēsta, ka gājienā uz Maskavu piedalījušies tikai 8000 Vāgnera kaujinieku, nevis 25 000, kā norādīja Prigožins. Britu izlūkdienesti uzskata, ka ar šādu algotņu skaitu viņiem nebija nekādu izredžu ieņemt Krievijas galvaspilsētu.

Kā vēsta The Telegraph, Vladimirs Putins mēģinās integrēt “Vāgnera” algotņus Krievijas armijas struktūrā un atstādināt tās līderus no vadības.

23. jūnijā Jevgeņijs Prigožins paziņoja, ka “Vāgnera” kaujinieki dodas uz Maskavu, tomēr nākamās dienas vakarā Prigožins paziņoja, ka sacelšanās beidzas, un viņa cīnītāji atgriežas lauka nometnēs.

Vēlāk Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka pret Prigožinu ierosinātā krimināllieta par bruņotas sacelšanās organizēšanu tiks izbeigta, un viņš “dosies uz Baltkrieviju”. Pirmdien, 26. jūnijā, avoti no vairākām Krievijas aģentūrām ziņoja, ka lieta tomēr nav izbeigta un Krievijas izmeklēšanas nodaļa turpina darbu. Kur tagad atrodas Prigožins, nav zināms.

Svarīgākais