NA un AS šodien nepiedalās JV organizētajās partiju sarunās par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Nacionālā apvienība (NA) šodien nedosies uz "Jaunās vienotības" (JV) organizētajām piecu partiju sarunām par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību, aģentūrai LETA norādīja NA politiķis Jānis Dombrava.

Pēc Dombravas vārdiem, NA ir aicinājusi vispirms JV noņemt jautājumu par valdības paplašināšanu un pārveidi pirms sākt vest sarunas ar opozīcijas partijām par atbalstu vienai vai otrai iniciatīvai.

Kā novēroja aģentūra LETA, arī "Apvienotais saraksts" (AS) nav ieradies uz šodien notiekošajām sarunām, kurās piedalās JV, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie".

Iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izteicies, ka kapitāla tirgus jautājumā vēlas panākt atbalstu valsts kapitālsabiedrību virzīšanai kotēšanai biržā.

Kariņš un JV uz sarunām aicina ZZS, "Progresīvo", AS un NA pārstāvjus.

Šonedēļ gaidāmajās sarunās līdz trešdienai gan nav paredzēta paša Kariņa dalība, ņemot vērā komandējumu uz Ukrainas atjaunošanas konferenci Londonā.

Pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un AS, taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS iebilst.

Kariņš jau iepriekš izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Svarīgākais