Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Rinkēvičs atklāj, ko viņš teica Pinto un Pīlēnam uzreiz pēc prezidenta vēlēšanām

© Kaspars Krafts/F64

Jaunievēlētais prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Radio 1 speciālizlaidumā "Krustpunktā" atklāj, ko teicis saviem konkurentiem uz prezidenta amatu - Elīnai Pinto un Uldim Pīlēnam.

Mēs jokojām, ka mums vajadzētu tagad reizi nedēļā tikties un debatēt. Mēs bijām tā pieraduši pie sasvstarpējām domu apmaiņām, kas bija savstarpēji bagātinošas. Es ļoti, bez diplomātijas, augstu vērtēju viņu abu - gan redzējumu, gan līdzšinējos sasniegumus. Un kas zina, četri gadi paiet ātri.

raidījumā teica Rinkēvičs.

Tāpat Rinkēvičs atklāj pirmos vārdus, ko veltīja saviem konkurentiem uzreiz pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas:

Es negribētu, lai viņi noiet no skatuves, pilnā nopietnībā. Es domāju, ka viņi abi bija ļoti cienīgi kandidāti. Tad, kad es atvadījos no Pinto kundzes un redzēju arī "Progresīvo" frakcijas vadītāju, tad es teicu, lai nepazaudē viņu. Un Pīlēna kungam es teicu, ka es ceru, ka viņš nepazudīs un mēs tiksimies, lai izrunātu lietas, lai redzētu, vairāk vai mazāk, kāds ir viņa redzējums.

NRA jau rakstīja, ka 31. maijā tika ievēlēts jauns Latvijas prezidents. Edgars Rinkēvičs ieguva 52 balsis. Jaunajā amatā viņš stāsies 8. jūlijā.