Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Kalniņa-Lukaševica: Latvija ar lielu atbildību turpinās pildīt NATO kontaktpunkta vēstniecības Baku funkcijas

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvija ar lielu atbildību turpinās pildīt NATO kontaktpunkta vēstniecības Baku, Azerbaidžānā funkcijas, šodien tikšanās laikā ar Azerbaidžānas pārstāvjiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejā (EPPA) vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

"Ciešāka NATO un Azerbaidžānas partnerība ir sevi pierādījusi kā abpusēji izdevīga, uzticama un konsekventa. Latvija aktīvi turpinās pildīt NATO kontaktpunkta vēstniecības Baku funkcijas," par Kalniņas-Lukaševicas pausto sarunā ar Azerbaidžānas delegācijas EPPA vadītāju Samadu Sejidovu un Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā Elnuru Sultanovu aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda gandarījumu par iespēju pagarināt Latvijas vēstniecības Baku kā NATO kontaktpunkta vēstniecības Azerbaidžānā mandātu līdz nākamajam gadam.

Spriežot par situāciju Dienvidkaukāza reģionā, Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka ir būtiski rast ilgtspējīgu mieru starp Azerbaidžānu un Armēniju.

Saeimas priekšsēdētāja biedre aicināja Latviju un Azerbaidžānu kopā turpināt atbalstīt iniciatīvas starptautiskajās organizācijās, kas pieprasa Krievijai pārtraukt karu Ukrainā, paredz sniegt humāno palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem un izmeklēt agresora pastrādātos noziegumus.

Sejidovs apsveica Latviju ar EP Ministru komitejas vadības pārņemšanu un vēlēja veiksmi prezidentūras pienākumu īstenošanā.