Elīna Pinto atklāj, kāpēc vēlas būt Valsts prezidente

Elīna Pinto © Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien, 14. maijā, aizvadīja pirmās publiskās debates ar Valsts prezidenta amata kandidātiem. Tajās piedalījās visi trīs kandidāti, plaši diskutējot par nākotnes vīziju prezidenta krēslā. Diskusijas laikā kandidāte Elīna Pinto atklāja patiesos iemeslus, kāpēc piekrita kandidēt Valsts prezidenta amatam.

Esmu bezpartijas kandidāte, tāpēc vēlos uzņemties valstisku funkciju, kas nozīmētu, ka tiek sperts solis tuvāk tiem cilvēkiem, kas līdz šim nav spējuši pieņemt svarīgus lēmumus,

secina Pinto.

Diskutējot par prezidenta primāro uzdevumu, kandidāte atklāj savu nostāju:

Valsts prezidents ir Latvijas tautas pārstāvis. Tās interešu pārstāvis. Uzskatu, ka tad, kad tiek pārkāpti Latvijas likumi, tad ir jābūt stingriem, bet gadījumos, kur ir iespēja cilvēkus uzrunāt, tad ir jābūt skaidram vēstījumam, ka mūsu tautu veido cilvēki, kas atbalsta brīvību, neatkarību, atbalstu Ukrainai, iestājas par latviešu valodu.

Tāpat Valsts prezidenta kandidāte debatēs pauda savus novērojumus par Latvijas līdzšinējo darbu.

Būtiski būs aicināt kopā gan valdību, gan sabiedrību nospraust skaidru, stratēģisku redzējumu, par to, kas Latvija vēlas būt - gan ekonomiskā ziņā, gan attiecībā uz sabiedrības vērtībām. Latvijai ir jābūt pilntiesīgai Ziemeļeiropas valstij. Datos var redzēt, ka Latvija ir pēdējās vietās - gan Eiropas Savienībā, gan attiecībā uz uzticēšanos valsts varai, gan attiecībā uz reģinonālo nevienlīdzību. Šie ir fundementāli jautājumi, kas norāda, ka lēmumi līdz šim nav bijuši pietiekoši drsomīgi.

Lai gan formāli Pinto izredzes tikt tālāk par pirmajām Valsts prezidenta vēlēšanu kārtām nav lielas, nav izslēgts, ka "Progresīvie" atpazīstamību, ko viņa iegūs tuvākajās nedēļās, varētu izmantot nākotnē, piemēram, pēc gada gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Šobrīd gan Pinto kā savu priekšrocību pār citiem kandidātiem uzsver savu bezpartejiskumu un neatkarību, ziņo lsm.lv.

Svarīgākais