Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Rosļikovs: Rinkēvičs un Pīlēns ir nopietni sāncenši uz Valsts prezidenta amatu

© Romāns Kokšarovs/F64

Valsts prezidenta amatam izvirzītais "Apvienotā saraksta" (AS) kandidāts, šī politiskā spēka dibinātājs Uldis Pīlēns un partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) izvirzītais kandidāts, ilggadējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) ir nopietni sāncenši, aģentūrai LETA sacīja Saeimas "Stabilitātei" frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Komentējot JV paziņojumu par Rinkēviča oficiālu izvirzīšanu valsts augstākajam amatam, Rosļikovs pauda vērtējumu, ka viņš ir ļoti spēcīgs kandidāts.

"Stabilitātei" patlaban neesot gatavi paust atbalstu nevienam kandidātam. Pēc tikšanās ar kandidātiem frakcija gan nevilkšot garumā un paziņošot par savu lēmumu laicīgi. Vienlaikus Rosļikovs neizslēdza iespēju, ka "Stabilitātei" neatbalstīs nevienu no kandidātiem.

Vaicāts par "Progresīvo" izvirzīto kandidāti Elīnu Pinto, Rosļikovs norādīja, ka viņa esot ļoti labs cilvēks, ar labu pieredzi, bet šī kandidatūra ir "absolūti formāla".

Īstā cīņa par Valsts prezidenta amatu notikšot starp Rinkēviču un Pīlēnu,

uzskata Rosļikovs.

LETA jau rakstīja, ka AS kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Pinto, bet JV - ārlietu ministru Rinkēviču. Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.