Levita lēmumu nekandidēt atkārtoti uz Valsts prezidenta amatu Dombrava vērtē kā konsekventu

© Vladislavs Proškins/F64

Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Dombrava esošā Valsts prezidenta Egila Levita lēmumu nekandidēt atkārtoti uz valsts augstāko amatu vērtē kā konsekventu.

Dombrava aģentūrai LETA norādīja, ka prezidenta lēmumu par nekandidēšanu partija uzzināja šodien, bet jau NA domes sēdē Levits esot paudis stingru nostāju, ka neredz iespēju, ka viņa pārvēlēšana būtu atkarīga no prokremliskām partijām, īpaši šajā ģeopolitiskajā situācijā.

Sākotnēji esot bijusi cerība, ka koalīcija nonāks pie vienota viedokļa un vienošanās, bet tas nav piepildījies,

atzīmēja politiķis.

Saskaņā ar NA statūtiem, Valsts prezidentu izvirza partijas domes sēdē. Līdz šim domes lēmums ir bijis par atbalstu Levitam, tāpēc pagaidām nav jaunāka lēmuma par atbalstu citam kandidātam vai cita kandidāta izvirzīšanu.

Vaicāts, vai partija drīzumā sasauks Domes sēdi, Dombrava sacīja, ka "laiks rādīs".

LETA jau rakstīja, ka Levits nolēmis tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Līdz šim publiski bija izskanējuši divi potenciālie kandidāti uz Valsts prezidenta amatu - pašreizējais prezidents Levits un Apvienotā saraksta (AS) dibinātājs, arhitekts un uzņēmējs Uldis Pīlēns, kura kandidatūru AS jau trešdien oficiāli pieteica. Levitu bija plānojusi pieteikt NA.

Nevienam no abiem minētajiem kandidātiem pārliecinoša atbalsta Saeimā līdz šim nebija, bet koalīcija par vienu kandidātu līdz šim nebija vienojusies, turklāt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien pieļāva, ka arī "Jaunā vienotība" varētu izvirzīt savu kandidātu augstajam amatam.

Svarīgākais