Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Politika

"Latvija pirmajā vietā" prezidenta vēlēšanās atbalstīs Pīlēnu

Uldis Pīlēns © Kaspars Krafts/F64

Partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) 14. Saeimas frakcija pieņēmusi lēmumu atbalstīt uzņēmēja un "Apvienotā saraksta" dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā, intervijā Latvijas Radio atklāja LPV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks 31. maijā. Līdz šim par kandidēšanu paziņojuši divi pretendenti - uzņēmējs Uldis Pīlēns, kuru pirms 14. Saeimas vēlēšanām Apvienottais saraksts bija pieteicis kā savu kandidātu Ministru prezidenta amatam, un pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits.

Līdz ar Šlesera paziņojumu zināms, ka Pīlēna kandidatūru atbalsta "Apvienotais saraksts" un "Latvija pirmajā vietā", savukārt Levita kandidatūru - "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA),

Portāls NRA jau rakstīja, ka saskaņā ar LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" pasūtīto aptauju, kuru veicis tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, atbalstu Pīlēnam pauduši 33,8% aptaujas respondentu, savukārt E. Levitam- 14,5% aptaujāto. 36% aptaujāto neatbalsta nedz Levitu, nedz Pīlēnu un augstajā amatā vēlētos redzēt kādu citu kandidātu. Vēl 15,7% aptaujāto nav bijis viedokļa šajā jautājumā.