Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

"Piepumpēsim muskuļus un izstumsim viņus no sistēmas!" Kariņš grib skandalozā līguma laušanu par katru cenu

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Piepumpēsim muskuļus un izstumsim viņus no sistēmas" jeb jāatrod veids, kā tikt vaļā no iepirkuma līguma par centralizēto pārtikas piegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja premjers Krišjānis Kariņš.

Valdības vadītājs jau uzdevis Aizsardzības ministrijai vērtēt iespējas lauzt līgumu. Kariņa ieskatā jāatrod veids, kā "tikt vaļā no līguma", bet ar sekām jācīnās pēc tam.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 220 miljonus eiro vērtais konkurss par pārtikas iegādi armijai gan miera, gan kara apstākļiem sarīkots pēc parastas publisko iepirkumu procedūras, nevis atbilstoši aizsardzības jomai speciāli paredzētam likumam.

Tieši Pabrika laikā Aizsardzības ministrijas loģistikas un iepirkumu centrs sarīkoja iepirkumu par pārtikas piegādi NBS. No vairākiem interesentiem ar atrāvienu visizdevīgāko piedāvājumu iesniedza salīdzinoši neliels ēdinātājs no Rojas “Zītari LZ”. Viens no “Zītari LZ” īpašniekiem Modris Supe pēdējos divos gados ziedojis 4500 eiro Pabrika partijas “Latvijas attīstībai”.

Decembrī, kad ministrijā jau bija nomainījusies politiskā vadība, armija ar “Zītari LZ” parakstīja līgumu uz pieciem gadiem. Plānotā summa 220 miljoni eiro, ar iespēju palielināt līdz 330 miljoniem eiro.

Vairāk šeit.