Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Politika

Zīle: Mēs esam daudz kļūdījušies attiecībā uz Krieviju

© Ģirts Ozoliņš/F64

Gan Latvija, gan Eiropas Savienība (ES) ir pieļāvusi daudz kļūdu dažādu politiku veidošanā attiecībā uz Krieviju, šodien pētnieciskā projekta "Mediju patēriņš un Krievijas propagandas ietekme" rezultātu prezentācijā teica Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle (NA).

Šobrīd ES daudzi ir sapratuši, ka tika pieļautas kļūdas gan attiecībā uz enerģētikas politiku, gan finanšu politiku un citām.

Šādas kļūdas ir pieļāvusi arī Latvija, atzina Zīle, kā piemēru minot termiņuzturēšanās atļauju politiku.

Krievijas karš Ukrainā daudziem esot licis mainīt uzskatus par to, kas ir demokrātija un vārda brīvība, un ka ir svarīgi sapast, kā Krievija pēc 1991.gada, kad sabruka PSRS, spēja samaitāt savu jauno paaudzi un nonākt līdz karam.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek pētnieciskā projekta "Mediju patēriņš un Krievijas propagandas ietekme" rezultātu prezentācija.

Paredzēta arī diskusija "Kā veicināt noturību pret Krievijas propagandu?", kurā piedalīsies Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas departamenta direktors Rihards Bambals, Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa.