Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Levits Strasbūrā uzrunās EP deputātus par Ukrainas vietu Eiropā

© Romāns Kokšarovs/F64

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsēdē Strasbūrā, kas notiks 14.februārī, Latvijas Valsts prezidents Egils Levits plkst.12.30 uzrunās deputātus par Ukrainas vietu Eiropā un Krievijas atbildību par pastrādātajiem noziegumiem, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Pirms uzrunas Levits tiksies ar EP priekšsēdētaju Robertu Metsolu un piedalīsies kopīgā preses brīfingā. EP priekšsēdētaja norāda, ka Levits uzrunās EP neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmās gadadienas.

Viņa uzsvēra, ka no pirmās dienas Latvija bijusi līdere un ar savu atbalstu ir palīdzējusi veidot Eiropas Savienības (ES) politiku.

Levits uzsver, ka šajā Eiropas drošībai sarežģītajā laikā viņš uzrunās EP deputātus galvenokārt par Ukrainas vietu Eiropā, par kopīgo cīņu pret Krievijas agresiju Ukrainā un Krievijas atbildību starptautisko tiesību priekšā. Tāpat prezidents ir iecerējis runāt par draudiem demokrātijai un par demokrātijas stiprināšanu.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievijas prezidents deva rīkojumu sākt iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.