Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Bijušais politiķis Andrejs Panteļējevs sniedz padomus ministrei Andai Čakšai

Andrejs Panteļējevs Juridiskās komisijas darba grupas Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai sēdē 2016. gadā © Dmitrijs Suļžics/F64

Par izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas ārštata padomnieku politikas plānošanā kopš janvāra vidus strādā bijušais "Latvijas ceļa" vadītājs un Saeimas deputāts Andrejs Panteļējevs.

A. Panteļējevs arī iepriekš ir strādājis kopā ar Andu Čakšu. Laikā, kad A. Čakša bija veselības ministre, A. Panteļējevs vadīja viņas biroju.

Andrejs Panteļējevs ir latviešu fiziķis un politiķis, ievērojams Atmodas laika notikumu dalībnieks, Augstākās Padomes un vairāku Saeimu deputāts, informeja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālisti.

A.Panteļējevs beidzis Rīgas 1. vidusskolu, studējis Latvijas Valsts universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļā, pēc tam aspirantūrā Teorētiskās fizikas katedrā. Ieguvis arī pasniedzēja kvalifikāciju un šobrīd strādā skolā - māca jauniešiem sociālās zinības Jūrmalas Valsts ģimnāzijā.

Atmodas gados iesaistījās Latvijas Tautas frontē un kļuva par tās laikraksta "Atmoda" politiskās nodaļas vadītāju. Būdams LR Augstākās Padomes deputāts, 1990.gadā balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

No 2014. līdz 2017, gadam A.Panteļējevs strādāja Aizsardzības ministrijā par parlamentāro sekretāru.