Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Ogres novada domē deputātu mandātu noliek abi partijas "Kustība "Par!"" deputāti

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Ogres novada domē deputātu mandātu noliks abi partijas "Kustība "Par!"" ("Par") deputāti - SIA "Lielvārds" darbinieki Jānis Lūsis un Edgars Gribusts, aģentūru LETA informēja partijas izpilddirektors Miks Celmiņš.

"Par" turpmāk Ogres novada domē pārstāvēs bijusī Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele un Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas bioloģijas skolotāja un izglītības eksperte Daiga Brante.

Ločmele ir pieredzējusi pašvaldības vadītāja, iepriekš vadījusi Lielvārdes pašvaldību un bijusi vadītāja Lielvārdes novada uzņēmēju biedrībā, bet šobrīd strādā Rīgas Dzemdību nama valdē.

Ločmele sola turpināt iestāties par labāku, atklātāku pārvaldību pašvaldībā. Kā vienu no pirmajiem uzdevumiem domē viņa redz nepieciešamību sākt darbu pie pašvaldības amatpersonu un darbinieku ētikas kodeksa, lai amatpersonu darbība novadā atbilstu vispārpieņemtām ētikas un uzvedības normām, kā arī tiktu izveidota Ētikas komisija iespējamu pārkāpumu novēršana.

Brante plāno turpināt pārstāvēt savus kolēģus, izglītības jomas profesionāļus pašvaldībā un iesaistīties izglītības problēmjautājumu risināšanā.

2021.gada pašvaldību vēlēšanās no "Par" novada domē ievēlēja divus deputātus - Lūsi un Gribustu, kuri nolēmuši nolikt deputāta mandātus, lai turpinātu darbu izglītības jomā.

Ogres novada domē strādā 23 pašvaldības deputāti, tajā skaitā 13 Nacionālo apvienību pārstāvošie deputāti un pa diviem deputātiem no partijām "Kustība "Par!"", nacionālās savienības "Taisnīgums", "Latvijas attīstības" un Vidzemes partijas apvienotā saraksta, "Latvijas Reģionu apvienības" un "Jaunās vienotības".