Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Šnore: Simts gadi ir pagājuši, taču krievu attieksme pret Latviju nav mainījusies

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Veidojot attiecības ārpolitikā, nevajag mānīt sevi, ka visi, kas ir pret Krievijas režīma līderi Vladimiru Putinu, ir Latvijas draugi, šādu viedokli šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā pauda deputāts Edvīns Šnore (NA).

Politiķis mudināja piesardzīgi vērtēt arī tā dēvēto "Krievijas demokrātisko opozīciju".

Deputāts uzskata, ka nekas neliecina, ka rūk lielkrievu šovinisma atbalstītāju jeb to krievu skaits, kas ukraiņus uzskata par zemākiem tautiešiem, kas Latvijas valsti uzskata par "pārpratumu" un kas sevi uzskata par "īstajiem saimniekiem" bijušās PSRS teritorijā.

Kā piemēru Šnore minēja neseno skandālu ar Krievijas liberālo telekanālu "Doždj", kas, viņaprāt, uzskatāmi parādīja, ka Krievijas impērijas idejām ir līdzjutēji arī "demokrātiskās opozīcijas vidū".

"Visā krāšņumā Krievijas "demokrātu" attieksmi ieraudzījām viņu reakcijā uz Latvijas lēmumu. Šī reakcija bija gandrīz teju tāda pati, kā pirms simts gadiem, kad 1922.gadā Latvijas iestādes aizliedza uzstāties krievu dzejniekam Vladimiram Majakovskim Rīgā. Pēc tam Majakovskis uzrakstīja izsmējīgu dzejoli par Latviju. Simts gadi ir pagājuši, taču krievu attieksme pret Latviju nav mainījusies," pārliecināts ir deputāts.