Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Viedoklis: Levits cenšas "spēlēt uz publiku"

© F64

Valsts prezidents Egils Levits saprot, ka viņam šobrīd parlamentā nav nepieciešamā balsu skaita, tāpēc viņš uzsācis slēptu vēlēšanu kampaņu. Tajā pašā laikā Levits, iespējams, vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu kandidēt otrreiz, raidījuma "TČK" ēterā sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns politologs Jānis Ikstens, raksta rus.lsm.lv.

"Es domāju, ka viņam vēl nav konkrēta lēmuma. Es domāju, ka viņš ļoti labi saprot, ka viņam šobrīd parlamentā nav vismaz 51 balss. Tas ir, viņa kandidatūru neatbalsta absolūts vairākums. Tāpēc viņš, pirmkārt, atliek lēmumu kandidēt vai nekandidēt, otrkārt, manuprāt, viņš uzsācis diezgan nopietnu slēptu vēlēšanu kampaņu, cenšoties parādīt sevi kā nopietnu politiķi, kuram ir bažas par mūsu valsts problēmām un kuram ir aktīva pozīcija vairākos jautājumos," sacīja Ikstens.

Pēc viņa teiktā, konkrēti piemēri - Levits nesen apmeklēja aviobāzi Lielvārdē, kā arī plūdu skarto Jēkabpili. Tādējādi prezidents uzsāka vēlēšanu kampaņu, cenšoties "spēlēt uz publiku" un celt savu reitingu.

“[Levits] savā ziņā cenšas sekot Vīķes-Freibergas kundzes piemēram, kura tika pārvēlēta uz otro termiņu nevis tāpēc, ka politiskajām partijām viņa ļoti patika, bet gan tāpēc, ka baudīja lielas sabiedrības daļas atbalstu. Principā tas bija spiediens uz parlamentāriešiem, lai viņi izvēlas viņu," sacīja politologs.