Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Kariņš sasauc ārkārtas valdības sēdi; vērtēs drošības situāciju pēc Krievijas raķešu nokrišanas Polijā

© Kaspars Krafts/F64

Latvijas premjers Krišjānis Kariņš (JV) trešdien plkst.10 sasaucis valdības ārkārtas sēdi, lai vērtētu drošības situāciju reģionā pēc ziņām, ka Polijā varētu būt nokritušas divas Krievijas izšautas raķetes.

Kā sociālajos tīklos paziņojis premjers, sēde sasaukta, lai uzklausītu atbildīgo ministriju un iestāžu ziņojumus par drošības situāciju reģionā un valsts būtu gatava tālākai rīcībai.

"Latvija ar NATO sabiedrotajiem ir gatava jebkurai situācijai savu iedzīvotāju un teritoriju aizstāvībai," paziņojis politiķis.

Otrdienas vakarā plaši izskanēja pagaidām oficiāli neapstiprinātas ziņas, ka Polijā, Ukrainas pierobežā, varētu būt nokritušas divas Krievijas izšautas raķetes. Kāda augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona pavēstījusi, ka divas uz Ukrainu izšautās krievu raķetes otrdien nokritušas Polijas teritorijā, nogalinot divus cilvēkus.

Polijas valdības pārstāvis Pjotrs Millers attiecies pagaidām apstiprināt šīs ziņas, taču atzinis, ka augstākās amatpersonas sanākušas uz ārkārtas nacionālās drošības padomes sanāksmi "krīzes situācijas" dēļ. Sasaukta arī ārkārtas valdības sēde.

NATO amatpersona paziņojusi, ka alianse rūpīgi izskata šīs neapstiprinātās ziņas un uztur ciešus kontaktus ar Poliju