Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Kariņš gribējis valdības veidošanas sarunās nomainīt sarunvedēju Pīlēnu

© Foto kolāža/Ekrānuzņēmums

"Jaunajai vienotībai" (JV) neesot īsti skaidrs, ko pārstāvot "Apvienotā Saraksta" (AS) politiķis Uldis Pīlēns, raidījumā "Šodienas jautājums" pauda partijas "Jaunā vienotība" (JV) pārstāve Evika Siliņa (JV).

Kā intervijā LTV raidījumā “Šodienas jautājums” pastāstīja “Apvienoto sarakstu” pārstāvošais Edgars Tavars, viņš esot saņēmis no Kariņa aicinājumu nomainīt no “Apvienotā saraksta” puses sarunvedēju Uldi Pīlēnu pret Edvaru Smiltēnu, kurš jau ievēlēts par Saeima priekšsēdētāju.

“Uz to mēs diezgan skaidri pateicām, ka mēs tādam pavērsienam nepiekrītam,” sacīja Tavars.

Mums īsti nav skaidrs, ko pārstāv Pīlēna kungs," teica Siliņa. Viņa atgādināja, ka memorandu parakstīja amatpersonas no AS. "Pīlēna kungam, piedaloties sarunās, būtu jāsaprot, ko viņš reprezentē," viņa turpināja, norādot, ka Pīlēns nav amatpersona AS.

Siliņa arī atgādināja, ka jāvirzās uz priekšu un joprojām tiek gaidīta atbilde no AS par piedāvāto nozaru sadalījumu, lai sekojoši varētu izstrādāt valdības deklarācijas.

Tikmēr AS pārstāvis Edgars Tavars joprojām norādīja, ka neesot līdz galam skaidrs kāds ir jaunās valdības mērķis, neatkarīgi no jau parakstītā valdības memoranda.