Izskanējusi neoficāla informācija par jaunās Enerģētikas un klimata ministrijas vadītāju

© Romāns Kokšarovs/F64

JV paredzēts ieņemt septiņus amatus valdībā, AS un NA - katrai par 4 ministru portfeļiem. Neoficiāla informācija liecina, ka neviens īsti negrib kļūt par veselības ministru. Jauno veselības ministru, iespējams, nākšoties meklēt ārpus deputātu vidus.

Saskaņā ar LTV Ziņu dienesta rīcībā esošo informāciju izglītības un zinātnes ministra amatam varētu tikt virzīta Anda Čakša, tieslietu ministra amatam - Inese Lībiņa-Egnere, labklājības ministra amatam - Evika Siliņa, enerģētikas un klimata ministra amatam -Raimonds Čudars, reģionālās attīstības ministra amatam - Māris Sprindžuks, kultūras ministra amatam - Nauris Puntulis, ekonomikas ministra amatam - Ilze Indriksone, aizsardzības ministra amatam - Ināra Mūrniece. Iekšlietu vai zemkopības ministra amatam tiekot apspriesta Māra Kučinska kandidatūra.

Portāls NRA jau rakstīja, ka atbildības sadalījuma piedāvājumā "Jaunajai vienotībai" (JV) valdībā pienāktos Klimata un enerģētikas ministrija, "Apvienotajam sarakstam" (AS) - Reģionālās attīstības ministrija kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu, bet Nacionālajai apvienībai (NA) - Satiksmes ministrija, paredz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteiktais piedāvājums sadarbības partneriem.

JV paredzēts ieņemt septiņus amatus valdībā - Ministru prezidenta, finanšu ministra, ārlietu ministra, izglītības un zinātnes ministra, tieslietu ministra, klimata un enerģētikas ministra un labklājības ministra amatus.

AS pienāktos jau pašlaik ieņemtais Saeimas priekšsēdētāja amats un vēl četri amati valdībā - iekšlietu ministra, zemkopības ministra, veselības ministra un reģionālās attīstības ministra amats kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu.

Nacionālajai apvienībai paredzēts ieņemt četrus ministra posteņus - aizsardzības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra un ekonomikas ministra amatus.

Svarīgākais