Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Finanšu ministra Reira sieva kļūs par ĀM parlamentāro sekretāri

© Gints Ivuškāns/F64

Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārās sekretārus pienākumus no ceturtdienas, 2.novembra, sāk pildīt Gunda Reire.

2010.gadā Reire bijusi partiju apvienības "Vienotības" preses sekretāre un vadījusi toreizējās Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas biroju, savukārt 2014.gadā viņa vadīja bijušās izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes biroju.

Pēc ĀM paustā, Reire līdz šim bijusi Latvijas ārlietu ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas, demokrātijas un publiskās diplomātijas jautājumos.

ĀM norāda, ka viņai ir plaša profesionālā pieredze, tostarp bijusi vairāku ministru padomniece, vadījusi Saeimas priekšsēdētājas un izglītības ministres birojus, bijusi Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājas vietniece.

Viņas pētniecisko interešu lokā ir daudzpusējā starptautiskā sadarbība, ANO jautājumi un attiecības ar Krieviju. Reire ir autore virknei zinātnisko publikāciju par ANO, Latvijas ārpolitiku, tostarp Latvijas dalību ANO institūcijās, Latvijas un Krievijas attiecībām, bijusi zinātniskā redaktore vairākiem rakstu krājumiem.

Reire ir vieslektore Rīgas Juridiskajā augstskolā un Rīgas Stradiņa Universitātē, kā arī Starptautisko pētījumu centra direktore.

Bijusi Fulbraita programmas stipendiāte zinātniskajā pētniecībā Džona Hopkinsa Universitātes SAIS Transatlantisko attiecību centrā ASV.

Līdzšinējā parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) ievēlēta 14.Saeimā un kļuvusi par Saeimas priekšsēdētāja biedri.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauž pateicību Kalniņai-Lukaševicai par darbu ĀM parlamentārās sekretāres amatā, nodrošinot profesionālu un atbildīgu sadarbību ar Saeimu un pārstāvot Latvijas intereses pasaulē un Eiropā.

"Esmu pateicīgs Kalniņai-Lukaševicai par ilggadējo labo sadarbību ĀM un novēlu panākumus, pildot augsto Saeimas priekšsēdētāja biedres amatu," pauda ministrs.