Šonedēļ par iespējamās nākamās valdības politikas veidošanu runās arī NA un AS

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem šonedēļ ir plānota tikšanās ar "Apvienoto sarakstu" (AS), sarunā ar aģentūru LETA norādīja Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA).

Precīzāku tikšanās laiku viņa vēl nevarēja nosaukt.

Nekādu jaunumu koalīcijas veidošanas procesā no NA puses neesot - partijas nostāja arī attiecībā uz koalīcijas sastāvu nav mainījusies, apgalvoja politiķe. "Mēs ļoti cienām mūsu vēlētājus - viņi tikko ir NA devuši uzticības mandātu un aicina mūs veidot koalīciju, kas ir pēc iespējas nacionālāka," skaidroja Mūrniece, sakot, ka "NA vēlētāji ļoti jūtīgi reaģē uz tām idejām, kas mūs atšķir no "Progresīvajiem"".

Vaicāta, kā viņa vērtē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) teikto, ka, viņaprāt, "Progresīvo" nostāja nacionālajos jautājumos ir tāda pati, kā "Jaunajai vienotībai" (JV) un Nacionālajai apvienībai (NA), Saeimas spīkere pauda, ka NA tā neuzskata.

Kā ziņots, premjerministrs pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu sacīja, ka pēc tikšanās ar "Progresīvajiem" viņam šķietot, ka partijai nacionālajos jautājumos ir tādi paši uzskati un viedoklis par turpmākās politikas īstenošanu šajā jomā kā JV un NA. Nevienas domstarpības neatradās, arī padziļināti runājot par to, sacīja Kariņš. Ar "Progresīvajiem" JV ļoti sakrītot vismaz sākotnējais uzstādījums par tiesiskumu, demokrātijas attīstību un labu valsts pārvaldi.

Svarīgākais