Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

"Jaunā vienotība" par koalīcijas veidošanu ar trīs partijām tiksies otrdien un trešdien

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) par nākamās valdības koalīcijas veidošanu otrdien, 4.oktobrī, tiksies ar Apvienotā saraksta (AS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem, savukārt ar trešdien, 5.oktobrī, ar "Progresīvo" pārstāvjiem, aģentūru LETA informēja JV pārstāvji.

Tikšanās notiks birojā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Otrdien plkst.14 paredzēta saruna ar AS un plkst.16 ar NA. Trešdien plkst.12 plānota tikšanās ar "Progresīvajiem".

JV norāda, ka šonedēļ sāks sarunas par nākamās valdības koalīcijas veidošanu ar minētajām 14.Saeimā ievēlētajām partijām. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pauž, ka jau priekšvēlēšanu periodā JV ir skaidri definējusi, ka Latvijas izaugsme un attīstība ir iespējama vienīgi stingri saglabājot esošo ģeopolitisko kursu Eiropas Savienības un NATO valstu saimē.

"Attiecīgi sarunas par kopīgu darbu mūsu valsts labā iespējamas ar visiem tiem jaunajā Saeimas sasaukumā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, kuru vērtību sistēmā šis ir nelokāms virziens tāpat kā JV," pauž premjers.

Kariņš uzskata, ka partiju sarunās svarīgi ir divi stūrakmeņi - primāri ir jāpanāk vienošanās gan par nākamās valdības prioritātēm kopumā, gan konkrētiem darāmajiem darbiem Latvijas ekonomikas izaugsmei un drošības stiprināšanai.

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja 59,4% balsstiesīgo iedzīvotāju.