Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Golubeva skaidro, kāpēc, viņasprāt, samazinājusies partijas "Attīstībai/Par!" popularitāte

© f64.lv, Kaspars Krafts

Partija "Attīstībai/Par!" (AP) ir bijusi atbildīga par lēmumiem krīžu pārvarēšanas laikā un nav atkāpusies no savas programmas, tādēļ ne visi partijas pieņemtie lēmumi ir bijuši populāri Latvijas sabiedrībā, vērtējot, kādēļ atbalsts AP 14.Saeimas vēlēšanās ir mazinājies, pauž partijas pārstāve un bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Pieturēšanās pie politiskā spēka programmas īpaši neguva popularitāti kara kontekstā, uzskata Golubeva.

Gadījumā, ja AP pārvarēs 5% robežu un saņems deputātu mandātus, tad partija neiebildīs pret JV iniciatīvu valdības veidošanā, jo tā ir saņēmusi lielu balsu skaitu, norādīja politiskā spēka pārstāve. Tālāk sadarbības veidošanā nozīme būs partiju programmām.

Golubeva pieļauj, ka valdības veidošanas sarunas nebūs vieglas, jo pēdējie vēlēšanu rezultāti liecina, ka diezgan liela pārstāvniecība Saeimā būs partijām, kuras, viņas ieskatā, varētu bremzēt Latvijas attīstību.

Runājot par iespējām sadarboties ar citām partijām, Golubeva norādīja, ka AP galvenais nosacījums ir valsts ģeopolitiskā virzība kopā ar NATO.

Vaicāta, vai gadījumā, ja vēlēšanu rezultātos partija nesasniegs 5% robežu, partija lūgs balstu pārskaitīšanu, bijusī ministre sacīja, ka to partijas biedri nav apsprieduši.

Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka pēc apkopotajām balsīm no 98,77% vēlēšanu iecirkņu AP ir ieguvusi tieši 5% vēlētāju atbalstu. Tas dotu iespējas partijai iegūt sešus deputātu mandātus, taču joprojām pastāv iespēja, ka atbalsts partijai nokrītas zem 5% un tā mandātu sadalē nepiedalās.