Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Saistībā ar notikumiem Ukrainas apgabalos uz ĀM izsauc Krievijas vēstnieku Latvijā

Ilustratīvs attēls © F64

Krievijas vēstniekam Latvijā Mihailam Vaņinam Ārlietu ministrija iesniegusi protesta notu saistībā ar Krievijas īstenoto okupēto Ukrainas teritoriju prettiesisko aneksiju.

Krievijas vēstnieku pieņēma divpusējo attiecību direkcijas vadītājs Nils Jansons.

Krievijas vēstniekam tika izteikts protests par Krievijas prezidenta lēmumu par okupēto Ukrainas teritoriju pievienošanu Krievijas Federācijai, norādot, ka šāds lēmums ir klajš ANO statūtu un citu starptautisko tiesību normu pārkāpums. Tika uzsvērts, ka Latvija kategoriski neatzīst un nekad neatzīs šo Ukrainas teritoriju aneksiju.

Tāpat tika norādīts, ka šim Krievijas solim būs turpmāka negatīva ietekme arī uz Latvijas un Krievijas divpusējām attiecībām.

Latvijas puse pauda nemainīgu un stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai tās starptautiski atzītajās robežās, prasot pārtraukt Krievijas īstenoto pilna mēroga agresiju pret Ukrainu.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien svinīgā ceremonijā Kremlī paziņoja, ka Ukrainas Donbasa "republiku" un okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu daļu iedzīvotāji uz visiem laikiem kļūst par Krievijas pilsoņiem.

Maskava no 23. līdz 27.septembrim rīkoja tā sauktos "referendumus" par pievienošanos Krievijai tās okupētajās Doneckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalu daļās.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien savā uzrunā ANO Drošības padomē paziņoja, ja Krievija mēģinās uz okupētajās Ukrainas teritorijās rīkoto pseidoreferendumu pamata tās anektēt, tas nozīmēs jebkādu sarunu izbeigšanu ar Maskavu.