Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Pie vēlēšanu iecirkņiem šodien jau veidojas rinda

© Vladislavs Proškins/F64

Pirmdienas pievakarē Ādažos pie Saeimas vēlēšanu iecirkņa domes ēkā izveidojusies 40-50 cilvēkus gara rinda. Arī Rīgā Ziemeļvalstu ģimnāzijā izvietotajā vēlēšanu iecirknī pirmdienas vakarā veidojās rinda no cilvēkiem, kuri atnākuši nodot glabāšanā savu balsi pirms 14.Saeimas vēlēšanām.

Uzreiz pēc iecirkņa atvēršanas Ādažos balss nodošanai glabāšanā rindā stāvēja aptuveni 20 dažāda vecuma cilvēki, gan latviski, gan krieviski runājoši. Starp balsotājiem gan nebija jaunieši, kas nesen varētu būt sasnieguši pilngadību.

Kamēr agrāk atnākušie gaidīja savu kārtu, lai reģistrētos un varētu nodot balsi, rinda kļuva garāka, sasniedzot jau 40-50 cilvēkus. Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, citus gadus šajā iecirknī vēlētāju rinda virzās uz priekšu straujāk, iespējams, tas saistīts ar darbinieku skaitu, kas reģistrē vēlētājus - šogad tādi ir tikai divi.

Pēc iecirkņa atvēršanas Ziemeļvalstu ģimnāzijā īsā laikā šeit savu balsi glabāšanā vēlējās nodot vairāk nekā 20 cilvēki, bet, ņemot vērā, ka velētāju reģistrāciju veica tikai viens iecirkņa darbinieks, izveidojās cilvēku rinda.

Lai saīsinātu vēlētajiem gaidīšanas laiku, balsotgribētāju reģistrāciju sāka arī otrs iecirkņa darbinieks.

Tirdzniecības centrā "Origo" izveidotajā Saeimas vēlēšanu iecirknī pirmdienas vakarā nodot savu balsi glabāšanā bija ieradušies pārsvarā gados jauni cilvēki un rinda uz priekšu virzījās visai raiti.

Kā novēroja aģentūra LETA, ap plkst.18 pie vēlēšanu iecirkņa Nr.70 rindā nodot balsi glabāšanā gaidīja ap 50 vēlētāju.

Rinda samērā raiti virzījās uz priekšu, un arī balsošanas vietas iecirkņa telpā bija pietiekami daudz.

Kā ziņots, šodien 66 vēlēšanu iecirkņos Latvijā sākas iepriekšējā balsošana 14.Saeimas vēlēšanās. Iespējams nodot balsi glabāšanā vēl pirms oficiālās balsošanas dienas.

Šodien nobalsot var laikā no plkst.17 līdz 20. Otrdien un trešdien iepriekšējā balsošana nenotiks. Ceturtdien, 29.septembrī, iepriekšējā balsošana būs pieejama no plkst.9 līdz 12, piektdien, 30.septembrī, no plkst.10 līdz 16, savukārt sestdien notiks pašas Saeimas vēlēšanas.