Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

"Putins ir pat pārāk vesels"; CIP direktors neoficiāli komentē Putina veselības stāvokli

© Scanpicx

Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora Viljama Bērnsa komentārs apbēdina tos, kuri uzskatīja, ka Krievijas līderis ir slims, ziņo portāls "Politico.com".

"Ir daudz baumu par prezidenta Putina veselību, un, cik mums zināms, viņš kopumā ir pat pārāk vesels," konferencē ASV Kolorādo štatā sacīja CIP vadītājs, piebilstot, ka "tas nav oficiāls izlūkdienesta vērtējums".

Tiesa gan, ņemot vērā viņa amatu, Bērnsa izteikumi var mazināt Putina oponentu cerības, ka Kremļa saimnieka gals ir tuvu.

Espenā lielāko daļu uzstāšanās laika Bērnss pavadīja, atbildot uz jautājumiem par Krieviju un karu Ukrainā.

Bērnss ar šiem spriedumiem nācis klajā dienu pēc Putina vizītes Irānā. Protokola videoierakstos redzams, ka politiķis staigājot pieklibo.

Maijā par to, ka Krievijas prezidentu piemeklējusi smaga slimība, paziņoja Ukrainas militārā izlūkdienesta vadītājs Kirils Budanovs, bet jūnijā - Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Jūnija sākumā amerikāņu žurnāls "Newsweek", atsaucoties uz anonīmiem avotiem Baltajā namā, vēstīja, ka aprīļa beigās un līdz maija vidum ASV izlūkdienestiem bijusi pārliecība, ka Putins ir smagi slims un, iespējams, mirst.

ASV Nacionālās drošības padomes pārstāvis publikācijas versiju noliedza.

Aprīlī par Putina iespējamo slimošanu vēstīja Krievijas izdevums "Projekt".