FOTO. Partijas spieto pie Centrālās vēlēšanu komisijas; sākusies sarakstu iesniegšana 14. Saeimas vēlēšanām [papildināts 13:53]

© Ģirts Ozoliņš/F64

No šodienas līdz 2.augustam partijas var iesniegt savu deputātu kandidātu sarakstu 14.Saeimas vēlēšanām

Pirmie deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14.Saeimas vēlēšanām iesniedza partiju apvienība "Attīstībai/Par!

Jau ziņojām, ka AP saraksta līdere Rīgā ir Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja Marija Golubeva, Vidzemē pirmais sarakstā ir aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Zemgalē - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, Kurzemē - iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, bet Latgalē - AP Saeimas frakcijas vadītājs Juris Pūce.

Savukārt ar otro kārtas numuru Rīgā startēs veselības ministrs Daniels Pavļuts, Vidzemē - Valsts prezidenta padomniece Ieva Ilvesa, Zemgalē - Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, Kurzemē - Liepājas domes opozīcijas deputāte Dace Bluķe, Latgalē - Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis.

Sarakstu iesniegusi arī politiskā partija "Stabilitātei!".

Portāls NRA jau rakstīja, ka kandidātu sarakstu vēlēšanām drīkst iesniegt reģistrētas partijas, kuras dibinātas ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, tajā ietilpstošajām partijām arī jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem, skaidroja CVK pārstāve.