Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons apsver iespēju veidot politiķa karjeru

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Jaunais bezpartejiskais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons LTV raidījumā "Viens pret vienu" atzinās, ka iespēju kļūt par iekšlietu ministru viņam piedāvājis Daniels Pavļuts (AP).

K. Eklons neslēpa, ka viņš apsver iespēju iestāties vienā no partiju apvienība "Attīstībai/Par!" partijām. Priekšroka varētu tikt dota partijai "Par", taču vienlaikus viņš uzsvēra, ka viņam esot brīva izvēle.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" 27. maijā sacīja, ka pēdējo dienu darbs ir bijis ļoti intensīvs, tādēļ viņam nav bijušas pat piecas minūtes laika apdomāt savu iespējamo politiķa karjeru. Tomēr viņam esot vēl vairāk nekā mēnesis laika pārdomām, pat lai paspētu pieteikties par kandidātu rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Vaicāts, uz kuru pusi nosliecas viņa iekšējā pārliecība, Eklons atbildēja, ka to viņš varēs pateikt provizoriski pēc dažām nedēļām. "Pagaidām mani vēl diezgan maz "sit". Paies divas nedēļas, un jūs man noteikti prasīsiet, kur ir bēgļu grafiks. Tas [grafiks] noteikti kādam nepatiks. Tad, kad nāksies sākt atbildēt uz ļoti neērtiem jautājumiem, tad es varbūt riktīgi sapratīšu," sacīja jaunais ministrs.

Jautāts, vai viņa personīgās vērtības saskan ar "Attīstībai/Par!", Eklons atbildēja, ka pagaidām neredz pretrunas. Lūgts precizēt, vai viņam tuvāka šķiet partija "Latvijas attīstībai" vai "Par!", Eklons atbildēja: "Viss, kas ir par, tas viss ir labi!"

Politika

Sestdien aizvadītais “Vienotības” kongress aizritēja labākajās “vienīgās pareizās partijas” kongresu tradīcijās. Viss, ko darām, ir labi, pareizi, un labāk par mums neviens nevar. Mēs vienīgie – valsts sekmīgas attīstības garants. Ne vārda patiesas paškritikas, ne vārda par skandāliem, kas pēdējā gada laikā saistījušies ar “Vienotības” vārdu.

Svarīgākais