Nacionālā apvienība neatbalsta dubultpilsonības piešķiršanu Ukrainas bēgļiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Nacionālā apvienība (NA) neatbalstītu priekšlikumu Ukrainas bēgļiem nodrošināt dubultpilsonības iespēju, izriet no partijas līdera, Saeimas deputāta Raivja Dzintara paustā TV3 raidījumam "900 sekundes".

Ar priekšlikumu Ukrainas bēgļiem nodrošināt dubultpilsonības iespēju pagājušajā nedēļā nāca klajā politiskā partija "Progresīvie", kas gan nav ievēlēta Saeimā.

Dzintars skaidroja, ka vairums Ukrainas bēgļu pēc kara vēlēsies atgriezties savā dzimtenē, bet tiem, kas tomēr gribēs kļūt par Latvijas pilsoņiem, šāda iespēja nešaubīgi tiks nodrošināta, un Pilsonības likums šādu iespēju sniedz jau patlaban.

NA līderim esot bažas, ka "Progresīvo" piedāvājuma patiesais mērķis esot "ielikt kāju durvīs", kamēr Pilsonības likums ir atvērts, un pēc tam mēģināt izlobēt, piemēram, pilsonības automātisku piešķiršanu nepilsoņiem, un to NA noteikti nepieļaušot.

Vienlaikus Dzintars piebilda, ka neuzticas politiskajai organizācijai "Progresīvie" un tās vērtības viņam "nav ļoti tuvas". "Mētāšanās ar Latvijas pilsonību ir kaut kas tāds, kas NA nav pieņemams," sacīja deputāts.

Viņš rezumēja - ja šis jautājums politiķu vidū tiks nopietni apspriests, tad nav šaubu, ka NA atbilstošo priekšlikumu novērtēs kā "nacionālajām interesēm un nacionālajai drošībai izslēdzošu".