Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kalniete: Šodien jābūt lielām protesta demonstrācijām Rīgā pie Krievijas vēstniecības

© Vladislavs Proškins / F64

Ukraiņu tauta pat ar pilnībā sabumbotu infrastruktūru nepadosies Krievijai un Rietumos jau tiek pietiekami atklāts runāts par to, kā veicināt un atbalstīt partizānu karu Ukrainā, TV24 raidījumā "Dienas personība" norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV).

Politiķe norādīja, ka šodien jābūt lielām protesta demonstrācijām Rīgā pie Krievijas vēstniecības. Tāpat jānoliek cieņas sveces pie Ukrainas vēstniecības. Viņa vērsās pie Latvijas iedzīvotājiem un mudināja šādā veidā paust savu nostāju par notiekošo Ukrainā.

"Mēģiniet atcerēties, cik svarīgi 1991.gada "asiņainajā janvārī" Latvijai bija katrs šāds solidaritātes žests, ko mēs saņēmām no pasaules," sacīja Kalniete.

Runājot par rietumvalstu politisko atbalstu, politiķes ieskatā, ir svarīgi, lai šodien gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) pieņemtu augstākā līmeņa sankciju paketi, kurā nepieciešams ietvert liegumu Krievijai iegādāties augstās tehnoloģijas, kuras tā pati neražo.

Kalniete norādīja, ka Krievijai ir nepieciešamas augstās tehnoloģijas, lai varētu uzturēt savu militāro potenciālu un lai varētu karu turpināt. Tā kā Krievijas gaisa flote ir gandrīz pilnībā nokomplektēta ar "Boeing" lidmašīnām, būtu jāpanāk, lai uzņēmums pārtrauktu Krievijai pārdot rezerves daļas.
EP deputātes ieskatā, būtu jāliedz Krievijas gaisa flotei lidot uz Eiropu un uz ASV, kā arī jāatslēdz Krievija no SWIFT. Tāpat būtu jāattīra ASV, Lielbritānijas un ES finanšu sistēma no Krievijas "netīrās naudas".
"Bankas ir dzīvojušas un uzdzīvojušas, šo naudu kustinot. Ukrainas ārlietu ministrs lūdza, lai NATO palīdz ar kiberekspertu brigādēm. Tā ir pirmās nepieciešamības lieta, jo vakar notikušais kiberuzbrukums parāda, ka nav nepieciešams karaspēks, lai traucētu valsts darbu," sacīja politiķe.

Jau vēstīts, ka Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.