Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Baltijas valstu ārlietu ministri dosies solidaritātes vizītē uz Ukrainu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis un Igaunijas ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa no trešdienas līdz piektdienai dosies kopīgā solidaritātes vizītē uz Ukrainu, lai paustu tai atbalstu cīņā par savu neatkarību un teritoriālo nedalāmību, pirmdien tviterī paziņojuši visi trīs ministri.

"Kopā ar Landsberģi un Līmetsu mēs šonedēļ apmeklēsim Ukrainu. Ir svarīgi apliecināt solidaritāti un atbalstu mūsu ukraiņu draugiem. Baltijas valstis pārāk labi saprot, ko nozīmē izaicinājumi, ar kādiem saskaras Ukraina," norādījis Rinkēvičs.
"Uzbrukums Ukrainai jau ir sācies - tas ir gan ekonomisks, gan militārs uzbrukums, gan kiberuzbrukums. Viena iespēja apliecināt solidaritāti ir doties uz Kijevu. Mēs, Baltijas valstu ministri, šonedēļ turp dosimies. Ja ir kāda vieta, kur Eiropas Savienības politiķiem pašlaik būtu jāatrodas, tad - kopā ar mūsu ukraiņu draugiem," rakstījis Landsberģis.
"Gaidu mūsu vizīti, lai apliecinātu atbalstu Ukrainai un [tās ārlietu ministram Dmitro] Kulebam," kolēģiem piebalsojusi Līmetsa.

Padziļinoties bažām par iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā, Baltijas valstu ārlietu ministri vizītes laikā tiksies ar Kulebu un citiem Ukrainas līderiem.

Kā norādījis Igaunijas Ārlietu ministrijas pārtāvis Mihkels Tamme, ja drošības situācija vēl vairāk saasinātos, vizīte varētu tik atcelta.

Gan Rinkēvičs, gan Landsberģis norādījuši, ka Krievijai jau tagad būtu piemērojamas sankcijas, jo uzbrukums Ukrainai faktiski jau ir sācies.