Tavars komentē, kad ZZS paziņos par savu Ministru prezidenta amata kandidātu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savu Ministru prezidenta amata kandidātu nosauks, nākot tuvāk 14.Saeimas vēlēšanu sarakstu iesniegšanas laikam, apliecināja ZZS līdzpriekšsēdētājs, Latvijas Zaļās partijas (LZP) līderis Edgars Tavars.

Arī otrs ZZS līdzpriekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš sacīja, ka ZZS premjera amata pretendents tiks nosaukts līdz vasarā paredzētajai deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai.

Tavars norādīja, ka partiju apvienība savu pretendentu uz Ministru prezidenta posteni neizraudzīsies šaurā lokā, bet plašākas apspriešanas gaitā.
LZS kā savu kandidātu uz Ministru prezidenta amatu tālākai apspriešanai ZZS līmenī izvirzījusi Saeimas deputātu Viktoru Valaini.

Tavars apliecināja, ka arī viņa vadītā LZP izvirzīs savu pretendentu tālākai apspriešanai. Kandidāts publiski tiks nosaukts, nākot tuvāk lēmuma pieņemšanas laikam ZZS līmenī. Iepriekš gan LZP līderis bija norādījis, ka partija savu kandidātu atklātu tikai tad, ja viņš tiktu akceptēts arī par partiju apvienības pretendentu.

ZZS līdzpriekšsēdētājs uzsvēra, ka partiju apvienībai uz 14.Saeimas vēlēšanām pievienosies "jaunas sejas" - esošie un potenciālie politiķi un savu jomu profesionāļi. Tavars uzsvēra, ka ZZS mērķis pēc vēlēšanām būs "sasniegt demokrātiju", kas nozīmē, ka parlaments un valdība ieklausās iedzīvotājos un ņem vērā viņu viedokli.

Politiķis prognozē, ka 14.Saeimas vēlēšanās 1. oktobrī vēlētāji nobalsos par pašreizējās valdības koalīcijas demisiju. Tavars apgalvo, ka pie varas esošie ar straujiem solīšiem virzoties uz "valstiskuma likvidāciju", kas izpaužas tajā, ka cilvēki ir spiesti emigrēt. Deputāts norādīja, ka pašlaik valsts ar valdības pieņemtajiem lēmumiem esot uzgriezusi muguru nodokļu maksātājiem, tajā skaitā darba devējiem.

Partiju apvienības līdzpriekšsēdētājs arī apgalvoja, ka koalīcijas partijas no spēcīga ZZS kandidātu saraksta "baidās kā no nāves". Tavars izteicās, ka ZZS Latvijas politiskajā vidē nepieder nedz "Kariņa un Levita", nedz arī "ekstrēmistu" spārnam.

Kā ziņots, ZZS vienojusies, ka katra no to veidojošajām un reģionālajām sadarbības partijām var pieteikt savu premjera kandidātu, lai pēc tam vienotos par vienu kopīgu ZZS pretendentu uz Ministru prezidenta amatu.

Svarīgākais