Bordāns un Polijas vicepremjers apsprieduši alternatīvos risinājumus resursu piegādei Eiropai

© Oksana Džadana / F64

Eiropai ir svarīgi nodrošināt alternatīvos risinājumus resursu piegādei, lai panāktu lielāku enerģētisko neatkarību, šodien tikšanās laikā vienprātību pauda Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un Polijas vicepremjers Jaceks Sasins ar Polijas valdības delegāciju.

Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs informēja, ka Bordāns ar Sasinu tikās, lai apspriestu abu valstu sadarbības attīstības iespējas.

Amatpersonas norāda, ka Eiropas lielākai enerģētikas neatkarības panākšanai liela nozīme būs jaunajam gāzes vadam, kas Poliju caur Lietuvu savienos ar Baltijas valstīm.

Tikšanās laikā amatpersonas akcentēja abu valstu kopīgo vēsturi un nākotnes izaicinājumus, uzsverot Trīs jūru iniciatīvas īstenošanas nozīmi.

Tāpat Bordāns atzinīgi novērtēja Polijas strauji īstenoto infrastruktūras attīstību, kas dod iespējas arī Baltijas valstu iedzīvotājiem ērtāk sasniegt Rietumeiropu.

Tikšanās noslēgumā Bordāns Polijas vicepremjeram pasniedza Latvijas brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņai veltīto grāmatu "Gunārs Astra: Pēdējais vārds", kas izdota piecās valodās svešvalodās.

Latvijas vizītes laikā Polijas valdības delegācijas pārstāvji tiksies arī ar satiksmes un ekonomikas ministru, lai runātu par sadarbību infrastruktūras un enerģētikas jomā.

Svarīgākais