Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Politika

"Pavļuts meloja!" Endziņš raidījumā skaidro ātro testu epopeju

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā" skaidroja ātro Covid-19 paštestu epopeju.

Pēc viņa teiktā, sociālie partneri nekad nav prasījuši vai uzstājuši uz nepieciešamību Covid-19 paštestus ieviest kā obligātus kā to TV3 raidījumā "Nekā personīga" novembra beigās apgalvoja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

J. Endziņs noliedz, ka sociālie partneri būtu prasījuši ieviest paštestus kā obligātus. "Tie ir totāli meli," sacīja J. Endziņš.

Portāls NRA jau rakstīja, ka, pēc D. Pavļuta teiktā, aicinājums ieviest ātros paštestus nācis no sociālajiem partneriem. "Es domāju, visi būs pamanījuši, ka, piemēram, ekonomikas ministrs un Ekonomikas ministrija, darba devēju organizācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un citi faktiski katrā sanāksmē ir aicinājuši beidzot iet uz plašāku antigēnu testēšanu, nodrošinātu šos testus gan darbavietās, gan citur. Noklausoties daudzus un dažādus pārmetumus par tūļāšanos, valdība nākusi pretī. Finanšu ministrs ir pateicis, ka apsola, ka šie testi būs par valsts naudu pieejami arī darbavietās," raidījumā "Nekā personīga" sacīja D. Pavļuts.

Tiesa, gala rezultātā valdība atcēla prasība par Covid-19 paštestu obligātumu. Līdz ar to darba devēji paši var izvēlēties, vai izmantot paštestus vai nē. Paštesti tiek lietoti, piemēram, izglītības iestādēs.