Urbanovičs: Valdības lēmumi kļūst nelietīgi un amorāli

© Andrejs Terentjevs / 64

Valdības lēmumi saistībā ar Covid-19 ir bijuši "novēloti, haotiski, grūti saprotami un bieži vien neizpildāmi", taču tagad Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības lēmumi kļuvuši arī "nelietīgi un amorāli", šādu viedokli pauda "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Opozīcijas politiķis kritizēja valdības lēmumu piecus mēnešus piešķirt 20 eiro pabalstu vakcinētiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir vecāki par 60 gadiem. Viņaprāt, valdība, "relaksēti vadot vasaru", sevišķi neko nav paveikusi, lai uzrunātu tieši šo, pret vīrusu visneaizsargātāko sabiedrības daļu.

"Ar šo dāsnumu iecerēts sasniegt divus mērķus - ļaut senioriem kaut kā savilkt galus elektrības, siltuma, gāzes un pārtikas cenu astronomiska pieauguma apstākļos, un vienlaicīgi motivēt viņus doties pēc potes," izteicās politiķis, piebilstot, ka tagad cilvēki dažviet nīkst rindā uz ielas pat piecas stundas.

"Mūsu valdībai, acīmredzot, cilvēki ir "ekseļa" tabulas - labie pa labi, sliktie pa kreisi. Vakcinējies, bet ja nevari aizkļūt līdz potei, tad, nu, pats vainīgs, ekselī būs ietaupījums," kritiku nav saudzējis Urbanovičs.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja Labklājības ministrijas izstrādātos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz piešķirt ikmēneša atbalstu 20 eiro apmērā no šī gada 1.novembra līdz nākamā gada 31.martam senioriem, kas vakcinēti pret Covid-19 vai saņēmuši konsīlija atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.

Atbalstu senioriem paredzēts piešķirt, ņemot vērā vispārējo cenu pieaugumu, tostarp energoresursu cenu sadārdzinājumu 2021.gadā, kā arī lai veicinātu vakcinācijas pret Covid-19 aptveri senioru vidū. Lai pabalstus sāktu izmaksāt, grozījumi vēl jāapstiprina Saeimai.

Likumprojektā noteikts, - lai persona kvalificētos atbalsta saņemšanai, tai jādzīvo Latvijā un pilns vakcinācijas kurss jāveic līdz 2021.gada 31.decembrim.