Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Zaļā partija savu premjera amata kandidātu iecerējusi pagaidām paturēt noslēpumā

© Rūta Kalmuka / F64

Latvijas Zaļā partija (LZP) drīzumā virzīs savu premjera amata kandidātu tālākai apspriešanai Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līmenī, bet sākotnēji plašākai sabiedrībai kandidāta vārdu nav plānots izpaust, pastāstīja LZP priekšsēdētājs, ZZS līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP savu premjera amata kandidātu atklāšot vien tādā gadījumā, ja pretendents tiks izvirzīts kā visas ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts 14.Saeimas vēlēšanām, paziņoja LZP līderis.

ZZS vienojusies, ka katra no to veidojošajām un reģionālajām sadarbības partijām var pieteikt savu premjera kandidātu, lai pēc tam vienotos par vienu kopīgu ZZS pretendentu uz Ministru prezidenta amatu. Tavars pastāstīja, ka partijām savi kandidāti apspriešanai ZZS līmenī jāpiesaka līdz oktobra beigām.

Politiķis pastāstīja, ka interesi par kandidēšanu no ZZS saraksta izrāda pašlaik ārpus partijām esoši uzņēmējdarbības un drošības jomas profesionāļi, kuri arī "piedalīsies profesionāļu komandas veidošanā" 14.Saeimas vēlēšanām.

Tikmēr otra centrālā ZZS partnere - Latvijas Zemnieku savienība (LZS) - kā savu premjera amata kandidātu 14.Saeimas vēlēšanām ir izraudzījusies Saeimas deputātu Viktoru Valaini (ZZS), kurš izvirzīts tālākai apspriešanai ZZS līmenī, aģentūru LETA informēja LZS priekšsēdētājs, ZZS līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze.

LZS un LZP veido partiju apvienību ZZS, kurai ir pievienojušās arī atsevišķas reģionālās partijas.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2022.gada rudenī.