Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Zakatistovs: Deputātu kvotas 2022.gada valsts budžeta plānā nav iekļautas

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Tā dēvētās deputātu kvotas jeb finanšu līdzekļi, ko Saeimas deputāti valsts budžetā plānā iedala atbilstoši sava politiskā spēka prioritātēm, pašreizējā nākamā gada valsts budžeta projektā nav iekļautas, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Saeimas "Stabilitātes" grupas vadītājs, deputāts Atis Zakatistovs.

Viņš norādīja, ka papildus naudas sadale Saeimā pašlaik nav sagaidāma. "Domāju, ka sabiedrībai nav jāsatraucas, jo likumā ir teikts, ka deputāti var veikt kaut kādas pārbīdes tikai tad, ja tam ir segums," skaidroja Zakatistovs, piebilstot, ka pašlaik šāda "seguma" jeb papildus līdzekļu nav.

Tāpat viņš norādīja, ka jauna "seguma" meklēšana Finanšu ministrijā pašlaik nenotiek, tomēr politiķis neizslēdz iespēju, ka var gadīties, ka Saeimā tiks veiktas budžeta plāna pārbīdes.

Jau ziņots, ka 23.septembrī četras koalīcijas partijas kopā ar Saeimas deputāta Zakatistova vadīto "Stabilitātes" grupu ir politiski vienojušās par 2022.gada valsts budžetu.

2022.gadā valsts konsolidētā budžeta izdevumi plānoti 11,886 miljardu eiro apmērā, kas ir par 833 miljoniem eiro vairāk, nekā tika prognozēts iepriekš. Savukārt kopbudžeta nodokļu ieņēmumi 2022.gadā plānoti 10,225 miljardu eiro apmērā, kas ir par 236 miljoniem eiro vairāk, nekā tika plānots pērn, veidojot vidējā termiņa budžetu.