Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

"KPV LV" atbalstītāji uz vēlēšanām neatnāca, uzskata Možvillo

© F64 Photo Agency

Iedzīvotāji, kas būtu balsojuši par partiju "KPV LV", uz vēlēšanām vienkārši neatnāca, sacīja "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) jeb "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo.

Partijas rezultātus pašvaldību vēlēšanās Možvillo vērtēja kā samērā labus, lai gan dati rāda, ka Dobeles novadā ievēlēts viens "KPV LV" politiķis. Pēc "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja domām, lielākoties vēlēšanās piedalījušies tie cilvēki, kas strādā pašvaldību domēs vai ir ar to saistīti. Tāpat viņš atzīmēja, ka, caurskatot partiju sarakstus un politiķus, var redzēt, ka ievēlēti ir domju darbinieki, priekšsēdētāji, vietnieki, izpilddirektori, pagastu pārvaldnieki un citi iestāžu vadītāji.

Runājot par to, ar ko varētu skaidrot cilvēku zemo aktivitāti, Možvillo norādīja, ka uz šo jautājumi ir jāskatās plašāk. Viņa ieskatā, pie vainas ir valdības politika, kas pusotra gada garumā mēģinājusi izdarīt visu, lai cilvēki apvainotos uz politiķiem un neietu vēlēt, tādējādi paužot savu attieksmi pret vēlēšanu procesu.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka socioloģiskās aptaujas liecina, ka cilvēki nelabprāt komentē politiskos procesus un maz piedalās aptaujās, kur ir jautājumi, kas saistīti ar politiku. Pēc Možvillo domām, salīdzinoši maz ir tādu iedzīvotāju, kas aktīvi seko līdzi politikai un kuri ir apmierināti ar pašreizējās valdības darbu.

Lūgts komentēt "KPV LV" priekšvēlēšanu kampaņu, Možvillo pauda uzskatu, ka tā bija izdevusies laba. Viņš norādīja, ka partija apzināti necentās piesaistīt spilgtus politiķus no pašvaldībām. Tāpat nebija mēģinājumi pārvilināt kādu no citām partijām, tomēr "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs atzina, ka zināmu ietekmi uz rezultātiem varēja atstāt partijas nosaukuma un valdes maiņa īsi pirms vēlēšanām. Viņa ieskatā, ja partiju palūgtu aiziet no valdības ātrāk, arī rezultāti, iespējams, būtu citādāki.

"Kad bijām valdībā, mēs bijām spiesti pieņemt arī tādus lēmumus, kas, mūsuprāt, nebija īsti atbilstoši reālajai situācijai, bet rokas sasaistīja koalīcijas līgums. Līdz ar to, ja esi vilku barā, gaudo līdzi. Tas nebija tāpēc, lai iegūtu sev kaut kādus bonusus. Mūsu ministri labi strādāja un mēs gribējām paveikt tos darbus, ko bijām ieplānojuši," sacīja Možvillo.

Tāpat viņš norādīja, ka tie cilvēki, kas stājās laukā no partijas, joprojām domā, ka atrašanās pie varas ir atzīstami. Turklāt, aizejot no partijas, politiķi uzsver, ka no partijas "nekas nav palicis un viss ir nogrimis". Možvillo norādīja, ka šāda situācija vēl kādu brīdi varētu pastāvēt, bet lielākoties no šādiem cilvēkiem partija "ir tikusi vaļā".

"Mums ir saprotama finansiālā darbība. Skaidrs ir arī tas, ka mēs neesam pakļauti politiskai ietekmei no kādiem grupējumiem. Faktiski mēs sākam visu no baltas lapas. Pašvaldību vēlēšanas parādīja to, ka cilvēki, lai arī to skaits bija neliels, mūs ir ievērojuši un par mums balsojuši," sacīja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.