Bundzinieka Judža foto uzpūš aizdomu ēnu pār deputātu Jurašu

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Portālā pietiek.com redzamā roka grupas "Dzelzs vilks" bundzinieka Mārča Judža kopbilde ar Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu met aizdomu ēnu uz politiķi, kurš vēl pirms gada tika pieminēts saistībā ar reiderismu tā dēvētājā Vecrīgas viesnīcas lietā.

nra.lv kļuvis zināms, ka M. Judzis ir kļuvis tuvu stāvošs reiderisma darījumam saistībā ar 42 % "Olainfarm" akciju pārņemšanu. Notiekošo šobrīd izmeklē Valsts policija.

Portālā pietiek.com publicēta fotogrāfija - kur M. Judzis plecu pie pleca pozē kopā ar J. Jurašu: "Kas gan šos vīrus vieno kopīgā fotosesijā? Tā varētu būt rokmūzika, bet varētu būt arī negodīgā "Olainfarm" akciju pārņemšana jeb reiderisms. To, ka J.Jurašs ir eksperts reiderisma jautājumos, apliecina pērnā gada publikācijas plašsaziņas līdzekļos saistībā ar uzņēmēja Gulama Mohammada Gulami viesnīcu Vecrīgā.

Tā kā Valsts policijā šobrīd tiek izmeklēts reiderisms saistībā ar "Olainfarm" akcijām, tad varbūt M. Judzim bij nepieciešami J. Juraša padomi un pieredze šajā smalkajā jomā? Jo vairāk, ka cita starpā M. Judzis un J. Jurašs abi cēlušies no Valmieras puses un pazīst viens otru kopš skolas laikiem", vēsta portāls pietiek.com.

Plašsaziņas līdzekļos minēts, ka šā gada 30. aprīlī "Olainfarm" lielākā akcionāra Valerija Maligina mantinieces pārstāves Signes Balderes-Sildedzes pulksteņu veikalā ieradušies divi čehu investoru pārstāvji. Viņi paziņojuši, ka pārstāv "Olainfarm" 42% akciju īpašniekus un devuši pāris stundas laika izlemt, vai S. Baldere-Sildedze būs kopā vai pret jauno akcionāru. S. Baldere-Sildedze raidījumam "Nekā personīgi" stāstīja, ka čehu uzņēmēji uzrādījuši līguma kopiju un apgalvojuši, ka ir jaunie 42% "Olainfarm" akciju īpašnieki kontrolpaketes turētāji.

Līdz šim nekur presē neparādījās ziņa, ka kopā ar čehu uzņēmējiem pulksteņu veikalā viesojies arī "Olainfarm" darbinieks un mūziķis M. Judzis. Viņš S. Balderei-Sildedzei stādījies priekšā kā jaunais "Olainfarm" akcionārs. Tā kā Valsts policijā šobrīd tiek izmeklēts reiderisms saistībā ar "Olainfarm" akcijām, kopīga fotogrāfija ar J.Jurašu vedina domāt, ka M. Judzim lieti noder J. Juraša padomi un pieredze šajā smalkajā reiderisma jomā.

Portāls pietiek.com norādījis, ka šis neesot pirmais gadījums, kad M. Judzis fotografējas kopā ar ietekmīgiem politiķiem. Viņa profilu rotā kopbildes ar kādreizējo valsts prezidentu Raimondu Vējoni, ekspremjeru Aigaru Kalvīti, VID vadītāju Ievu Jaunzemi un citiem ietekmīgiem ļaudīm.

To kādu ļaunumu politiķa reputācijai var nodarīt kopbildes ar darbīgiem un fotografēties gribošiem personāžiem apliecina nesen plašsaziņas līdzekļos publiskotās fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem. Tajās bija redzamas narkodīlera kopbildes ar nu jau bijušo iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu.

Svarīgākais