Valdība lems par iespējamiem atvieglojumiem tirdzniecības centriem un kultūras iestādēm

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Šodien, 1.jūnijā, valdība diskutēs par otro "atvieglošanas soli" jeb iespējamiem atvieglojumiem tirdzniecības centriem un kultūras iestādēm, šodien pēc Sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš stāstīja, ka Latvijā aizvien turpina samazināties ar Covid-19 saslimušo skaits, kā arī pieaug vakcinēto personu aptvere. Šai sakarā rīt valdība skatīs otro "atvieglošanas soli", kas pamatā skars tirdzniecības centrus un kultūras iestādes.

Kariņš aicināja visus vēl neizlēmušos vakcinēties, jo vakcinācijas process ir ļoti viegls, tas neko nemaksā un pasargā potēto personu no smagas saslimšanas un nāves. Vienlaikus viņš piebilda, ka rīt Veselības ministrija plāno ziņot par kārtību, kādā varēs sākt potēt bērnus no 12 gadu vecuma ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu.

Lūgts pastāstīt plašāk par iespējamiem atvieglojumiem, Kariņš norādīja, ka neko detalizēti pastāstīt nevar, jo šovakar par to vēl aizvien diskutē un saskaņo atbildīgā Operatīvā vadības grupa. Viņš teica, ka rīt būs zināmi potenciālie datumi un precīzas detaļas.

Tikmēr kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) norādīja, ka muzeji ir ieguldījuši lielu darbu, un ministrija veidojusi pilotprojektus, lai pārbaudītu un pierādītu, ka atsevišķas kultūras iestādes ir Covid-19 drošas. Viņš ir pārliecināts, ka pēc šo pilotprojektu rezultātiem valdība būtu tik un tā atvērusi muzejus, neskatoties uz šo "otro soli".

Kultūras ministrijai arī esot plāni par pasākumu atsākšanu pēc 15.jūnija, kuros varētu piedalīties vakcinētas un Covid-19 testu veikušas personas.

Svarīgākais