Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Aprīlī partiju reitingā sīva cīņa starp Nacionālo apvienību, ZZS un "Jauno vienotību"

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Aprīlī partiju reitingā sīva cīņa starp Nacionālo apvienību (NA), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Jauno vienotību" (JV), otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Pēc LTV pasūtījuma pētījumu kompānija SKDS aprīlī veica iedzīvotāju aptauju, un tā liecina, ka augstākais reitings, kā ierasts, ir partijai "Saskaņa", par kuru balsotu 12% aptaujāto.

Otrajā vietā ir NA, par kuru gadījumā, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, balsotu 8% pilsoņu. Trešajā pozīcijā ir ZZS, par kuru balsotu 7,7%, bet tai seko JV ar 7%.

Piektajā un sestajā pozīcijā attiecīgi ir "Attīstībai/Par!", kuru balsis atdotu 5,6%, un "Progresīvie" - 4,5% iedzīvotāju. "Progresīvo" reitings aprīlī turpināja nedaudz kāpt.

"Progresīvajiem" pamazām tuvojas arī jaunais politiskais spēks "Likums un Kārtība", par kuru balsotu 4,2%, kurai arī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi nedaudz kāpis reitings. Popularitātes kāpumu piedzīvo arī Latvijas Krievu savienība, par ko būtu gatavi balsot 4,2% vēlētāju.

Pēc tam seko pie varas esošā Jaunā konservatīvā partija, kura pašlaik varētu rēķināties ar 3,9% vēlētāju atbalstu. Priekšpēdējo vietu reitingā ieņem Latvijas Reģiona apvienība - 2%, savukārt aptauju noslēdz virknes iekšēju problēmu skartā "KPV LV".

Aptaujātāji norāda, ka saraksta augšgalā esošajām deviņām partijām reitinga statistiskā kļūda iespējama no aptuveni viena līdz pat pusotram procentpunktam, tādēļ partiju reitingu izmaiņu dinamika jāvērtē ilgākā laika periodā.

20,1% aptaujāto atbildēja, ka nezina, par ko balsotu, savukārt vēl katrs piektais vēlēšanās nepiedalītos.

Par citām partijām balsotu 0,6% pilsoņu.