Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Pavļuts par epidemioloģisko situāciju: Ja tā turpinās pasliktināties, valdībai būs jārīkojas

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Tuvākajās dienās būs uzmanīgi jāvēro, kā attīstās epidemioloģiskā situācija ar Covid-19 izplatīšanos, un, ja tā turpinās pasliktināties, tad valdībai būs jārīkojas, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs norādīja, ka epidemiologi brīdina, ka mums ir jābūt prātīgiem un piesardzīgiem, jo ir novērots, ka pēdējās dienās ir nedaudz pasliktinājies saslimstības ar Covid-19 līmenis.

Pieaugot testu skaitam, konstatēts lielāks saslimušo skaits, un situācija vairs neuzlabojas, kā tas bija novērots iepriekš Lieldienu brīvdienās, pauda Pavļuts.

Pēc Sadarbības sanāksmes bažas par saslimstības līmeni pauda arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), sakot, ka uzmanīgi jāseko līdzi notiekošajiem procesiem un jāvērtē, vai to ietekmējusi ierobežojumu atvieglošana.

Kā ziņots, Latvijā pašlaik atkal vērojams saslimstības ar Covid-19 pieaugums - ja iepriekš šis rādītājs saruka, tad pagājušajā nedēļā šis rādītājs pieauga par 7,1%, liecina pēdējie Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati par pagājušo nedēļu.

Kā aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja, turpinot monitorēt saslimstības rādītājus, novērojams, ka jaunatklāto gadījumu skaits aizvadītās nedēļas laikā pieaudzis līdz 3503 inficētajiem, kamēr vēl pirms septiņām dienām šis rādītājs bija 3272 jeb vidēji 513 jauni gadījumi dienā.

SPKC norāda, ka saslimstības pieaugums ir vērojams Vidzemes reģionā. Vienlaikus turpina saglabāties saslimstības pieaugums vecuma grupās no 10 līdz 19 gadiem un no 20 līdz 29 gadiem, tomēr pārējās vecuma grupas, analizējot rādītājus pa divām nedēļām, kopumā redzams samazinājums.

Reizē arī strauji pieaudzis Covid-19 reproduktivitātes koeficents, kas šobrīd ir 1,18, kas vēl nedēļu iepriekš bija 0,83. Tas nozīmē, ka teorētiski 100 sasirgušo patlaban inficē 118 cilvēkus, un šis rādītājs kopumā liecina par Covid-19 izplatības pieaugumu.