Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Saeimas deputāti vēršas pie Pavļuta saistībā ar Bērnu slimnīcas darbinieku sūdzībām

© F64 Photo Agency

Vairāki Saeimas deputāti ir sagatavojuši jautājumu veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) saistībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) darbinieku sūdzībām par darba apstākļiem.

Deputātu jautājumu sagatavojuši politiskās partijas "Likums un kārtība" deputāti Ļubova Švecova, Jūlija Stepaņenko, Aldis Gobzems un Karina Sprūde, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāts Viktors Valainis.

Parlamentārieši norāda, ka viņu rīcībā ir nonākušas vairākas medicīnas darbinieku vēstules sakarā ar situāciju BKUS. Ņemot vērā sūdzībās ietverto informāciju, deputāti vēlas, lai Pavļuts paskaidro, vai viņš ir informēts par BKUS medicīnas darbinieku darba apstākļiem un konkrēti par izmaiņām virsstundu uzskaitē un apmaksā.

Politiķi arī vēlas noskaidrot, vai viņš ir informēts par to, ka, nepiekrītot izmaiņām virsstundu uzskaitē un apmaksā, darba līgums ar šiem medicīnas darbiniekiem tiek izbeigts.

Parlamentārieši arī lūdz veselības ministru skaidrot, kādi pasākumi ir plānoti, lai medicīnas darbiniekus pasargātu no pārslodzes un izdegšanas riska BKUS.