Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Politika

Valdība spriedīs par atbalstu Covid-19 krīzē

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Šodien notiks valdības un tās partneru veidojošās Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēde, kurā tiks spriests par atbalstu Covid-19 krīzē.

Sēde attālinātā formātā notiks plkst.10.

Minētajā vadības grupā darbojas atsevišķi nozaru ministri, darba devēju, darba ņēmēju, pašvaldību, Valsts prezidenta kancelejas, Saeimas komisiju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji. Kariņš piebilda, ka šī grupa ir gana plaša, kurā valdības pārstāvji ir mazākumā.

Komentējot darba grupas izveides nepieciešamību, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš skaidroja, ka valsts jau gadu dzīvo Covid-19 pandēmijas apstākļos, tāpēc ir jādomā par skaidrāku drošas sadzīves nodrošināšanu nākotnē.

"11 mēnešus dzīvojam stresa situācijā, nezinot, kas sekos. Viena lieta, ka nezinām, kā attīstīsies situācija ar Covid-19 izplatību, bet otra lieta ir tā, ka sabiedrība nezina, ko tā trakā valdība pieņems. Mums ir jāstrādā tā, lai sabiedrība saprastu, ko mēs darām," pauda Kariņš.

Premjers norādīja, ka Covid-19 pandēmija tiks drīz nebeigsies, tāpēc Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas mērķis būs rast svaigu pieeju Covid-19 ierobežošanas pārvaldībai.

Kā vienu no problēmjautājumiem Kariņš iezīmēja nepieciešamību identificēt to sabiedrības grupu, kura patlaban nevar kvalificēties valsts atbalstam Covid-19 krīzē.

"Esam izstrādājuši dīkstāves programmu, algu subsīdiju programmu un apgrozāmo līdzekļu programmu uzņēmumiem, lai gan ir daudzi indivīdi, kuri izkrīt cauri šim sietam. Tāpēc jautājums ir par to, kā ar atbalstu trāpīt tiem, kuriem tas visvairāk ir vajadzīgs. Ir cilvēki, kurus valdība neidentificē, un tas nav taisnīgi. Ja mēs to neredzam ar esošajām brillēm, tad to ieraugām ar citām brillēm - šo vadības grupu," pauda Kariņš.

Vadības grupa vienojās minēto jautājumu pārspriest šodien gaidāmajā sēdē.